Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέραπροκειμένου να απολαύσουμε τα παρακάτω οφέλη:
– Μικρότερος κίνδυνος καρκίνου: Η μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα φάνηκε να συνδέεται με 62% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες σε διάστημα εξαετίας.
– Λιγότερες ρυτίδες: Τουλάχιστον δύο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο την ημέρα συνδέονται με λιγότερο εμφανή σημάδια της γήρανσης.
– Χαμηλότερη πίεση: Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε υγιείς ενήλικες.
– Ταχύτερη απώλεια βάρους: Το ελαιόλαδο συμβάλλει στην απελευθέρωση ορμονών που προωθούν το αίσθημα του κορεσμού, ώστε να καταναλώνονται λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.
– Μικρότερος κίνδυνος διαβήτη: Καταναλώνοντας τουλάχιστον μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα, ο κίνδυνος διαβήτη μειώνεται κατά 10%.
– Προστασία των οστών: Η συστηματική κατανάλωση ελαιόλαδου προλαμβάνει την απώλεια οστικής μάζας.